10.12.30

upp & jobba om fyra timmar, it's a hard knock life

2010 ---

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? det kan man säga, typ tog körkort, tog studenten samt åkte fyrhjuling. bara några få av de nya saker jag gjort.
Har du några nyårslöften? sluta röka, men det löftet har jag redan haft och det gick ju sådär. ska verkligen försöka backpacka ännu mer, typ asien, aussie again?
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? min kusin!
Vilka länder besökte du? frankrike, australien, mellanlandade i singapore, england och danmark också om det räknas?
Vilket datum från 2010 kommer du alltid att minnas? hmff, alla dagar?! bland annat valborg, älskade det dygnet då vi var ett gäng som drog ut, var på husgården osv. det var awesome, har aldrig haft så roligt.
Vad var din största framgång 2010? jag kom iväg till australien trots min sämsta ekonomi och så vidare.
Största misstaget? har flera, men orkar inte fokusera mer på misstag, alldeles för ovärt.
Bästa köpet? min macbook, har avbetalning...
Vad spenderade du mest pengar på? cigg och fest, haha
Gjorde någonting dig riktigt glad? alltid mina vänner & familj, att jag faktiskt har njutit av varje sekund av det
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? riverside, home, funnel of love, its bigger than hiphop, alla infected mushroom, strobe med deadmau5... så mång-aaa bra låtar,
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare!
Vad önskar du att du gjort mer? tränat
Favoritprogram på TV? entourage (!!!!)
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? tårtkalas i all tradition, fick en överraskning i högsta klass på rådis och umgicks med nära/kära. helt fantastiskt må jag erkänna.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? enformig, adidas:tracks, vitt/svart/lite tradig kanske.
Den bästa nya personen du träffade? går omöjligt att bara säga en person, har lärt känna många nya & uppskattar varenda en. låter ju ganska nerdy men så jävla sant.

10.12.30

åh jävlar alltså vad mycket att berätta. min idé om att australien skulle likna ett rehab för mitt partyliv var ju den största lögn någonsin. i måndags var det 65 pers från vårt hostel som var taggade till tusen så vi festade utan dess like, har lärt mig ett nytt ölspel som kommer spelas fler gånger. tisdagen var slow, började jobba i köket så nu slipper jag städa mer som amelie fortfarande får göra. igår reppade jag & ryan på big night out, fick feta bartabs och kom inte i säng förrän 5:30 am. helt sinnessjuk kväll med dans på podie, roliga peeps, hittade på en vän från manly mitt på sin city,  skor nerslängda från en balkong osv. slutar aldrig förvåna mig själv - måste jag påpeka att jag är bakis som ett djur idag?

ska i alla fall få pizza idag. bara att ladda om inför morgondagen som fortfarande är totalt oplanerad, men nyår är så overrated så vi tar det som det kommer. ska skåla och var glad, kanske på stranden? hehe, känn avundsjukan mina vänner.

live from the twenty-goddamn-dorm


10.12.26

fick flytta ur vårt fantastiska 4:bedroom idag till ett 20:dorm istället. det suger så jävla hårt, fick kriga för den bästa sängen, at least we got that one thou. ska bo här till den 6 januari då det e fett mycket folk på alla hostel. har jobbat klart, nu ska vi in till stan med vårt paraflax, det ösregnar som vanligt. wellwellwell, shu

10.12.24

känns oerhört konstigt att inte vara hemma med familjen, minusgrader, mängder av snö samt ha den äkta julkänslan. vill också hem till moster ikväll för att käka lite för mycket mat och godis, lyssna på bedrövlig dalmål och julmusik, dricka julmust (!!!) och så vidare. första gången jag har genuin hemlängtan.

HUR SOM HAVER - god jul på er frusna jäklar. vi har regn, men fortfarande fina plusgrader så vi tog ett julaftonsdopp i poolen för en stund sen. dags att svira om för att sen röra sig hem mot nick där vi har ett försök till svenskt julbord. blir nog finemang! amelie kommer utan tvekan vara nöjd när hon får en massa mat i alla fall, tummen upp för det!

10.12.23

detta har inte varit en trevlig dag, bortsett från nyheten att jag någon hittat min lur & ringt ann. so there's still hope for my bebo...
åter till bitterheten! ska sluta röka, ciggen är 95 spänn paket här och min ekonomi börjar redan sina. jag får liksom välja på cigg eller mat i framtiden, bara ett faktum, ett kefft sådant. känns som om jag förlorar en vän och ja, jag är seriös. sen alla dessa jävla kackerlackor - råkade olyckligtvis promenera förbi en så den gled över min fot som en spanjor här på hostelet gärna berättade om, sen två till på rummet, förmodligen en fortfarande vid liv under tröskeln... faktum nummer två: kackerlackor borde utrotas.

avreaktion över, shu.

10.12.23

vet att jag bara skulle bjuda på bilder, men alltså, den nedan täcker ett tradigt textinlägg. från vanity förra måndagen, sjukt rolig kväll där det kom fram snubbar som sa att de älskade en, någon tequila hit och dit, ah lyckades inte skippa den helt alltså. dåligt löfte här. måste säga - toaletterna på klubbarna här, freakin' am-a-zing! etages få kvadratmeter kan slänga sig i väggen, aldrig kö här inte, nä. det är minst två lounger med soffor/whatever samt ett rum för typ 10 toalettbås, speglar på ALLA väggar, plattänger man kan låna, parfym, choklad, lollies... etc.etc. man spenderar nästan mer tid på toaletten än på dansgolvet för det är så jävla nice.

nu till något annat än toaletter kanske. var ut igår igen och reppade (samla ihop folk från vårt hostel, få in dem gratis, vi får gratis drinkbiljetter/bartabs på 25/50 bucks osv) gick dock till fyra olika ställen igår, hetsigt & gratis dricka på alla ställen men roligt det med, haha! har typ ingenting annat att skriva än att vi har festat, städat, degat och hatat regnet. så-ååå, latero

vi blev offer för en vimmelfotograf på vanity. intressant att bli utsatt för sitt eget yrke.


10.12.20

skriver i princip bara fett långa texter om vad som händer här, ska bli bättre att använda kameran kanske? ikväll styr vi utgång, dock inte lika mycket all in som förra. skippar tequilan. BFF's på natten, not so much dagen efter.

10.12.19

det har regnat konstant i typ ett dygn nu, that kind of sucks, så det händer inte så överdrivet mycket för tillfället. jobb, häng på rummet eller kaffe:drickande. pulverkaffe. har noll hemlängtan, men riktigt kaffe saknar jag något enormt.

har ett paket cigg kvar, sen ere slut med den dåliga vanan, det är i alla fall min plan. inofficiella plan B är att rulla egna, vilket är mer ekonomiskt men testade för ett par dar sen som slutade brutalt dåligt. såatteh, nä.

10.12.18

har fem minuter på mig att skriva ett inlägg. F.Y.I - har lagt upp nya bilder på facebook om ni är intresserade. mest menat till mum 'nd dad. varsågoda.

jobbar 2-3 timmar på vårt hostel, har än så länge fått skura fönster, städa rum samt skrubba duschar. inte riktigt okej, det är lite mer slavarbete än jobb men får ju gratis boende i alla fall. vilket jag behöver, hehe. lökar för övrigt sönder också när man jobbar, det är ganska vidrigt, men det tillhör väl.  soft ställe att bo på thou, bra roomies, alla är schyssta och man träffar sjukt roligt folk hela tiden osv. gårdagen bjöd på repping (samla ihop folk på vårt hostel för att dra till en speciell klubb, också jobb) och utgång alltså. fick 50 bucks i drinkbiljetter så det blev lite för mycket vodka sunrise och tequila:shots... men kul. fick blåmärke/bula på benet i vanlig ordning. kan ha hänt under tiden vi dansade på plattformen... ouf.

10.12.15

lägenheten sög totalt idag, så den pratar vi inte mer om. jag & kamelia gick genom i princip hela surfers i jakt på boende och livsgnista i cirkus 5,5 timmar - men nu har vi lite bättre lokalsinne och boende i alla fall! blir på ett hostel, bor gratis i ett dorm om vi jobbar där så det är som gjort för vår (min) ekonomi. ska checka in imorgon, ingen aning om vi har internet så det återstår att se när vi hörs igen liksom.

ikväll badade jag åtminstone för första gången i aussie - i en pool - men det gillas. har ätit hemlagad middag som inte är noodles osv. GÖTT. är lite mer nöjd över livet nu när jag vet att vi har tak över huvudet för ett tag framöver. la-aaaaters

10.12.15

godmorgon, vi är numera på guldkusten och det ska nog bli redigt nice. som de backpackers vi är så tog vi taxi till sydney airport, flög 1,5 timme och tog sen bussen 45 min in till surfers paradise. efter ett antal timmar av chillnani och 20 kilos väskor (som vi avskyr så hårt!) så hämtade danko upp oss och vi åkte till hans casa! lägenheten var fylld med flera nationaliteter som bakade pepparkakshus, vi gjorde lussebullar och hade det allmänt trevligt helt enkelt.

hehe a-aaah, vi har alltså inte fixat eget boende än så slaggade här. ska iväg och titta på en lägenhet/rum om ett par timmar. hoppas att det är awesome-eeeeeeee.

straight outta photobooth: goodmornin' gold coast


10.12.13

amelie var som ett litet barn på julaftonsmorgon idag när vi tog färjan till taronga zoo, fick till och med klappa/mata en kangaroo så det var faktiskt en soft dag även om jag inte var i samma extas som kamelia. bilder kommer! avslutade dagen med att gå ut & käka middag tillsammans med ann!

btw, fick reda på att vårt boende i surfers inte var ledigt längre. men flyger dit imorgon ändå med förhoppningen om att de två olika rummen vi hittade ikväll funkar. ska upp 05:30 imorgon för att se soluppgången vid manly beach, packa och sen flytta så nu ska jag sova. talk to u latero

10.12.12

lazy day: stekte en stund på stranden, var på julmys hemma hos martina och sen hem till vårt hostel igen för skype:date med mum 'nd dad. fick med mig amelie på en avslutningsutgång, så vi tog några drinks på sugar lounge, blev uppraggade av irländare som trodde jag var american och vi förstod ingenting av vad de sa samt några andra skumma peeps. det är nog det bästa med australien, man träffar på så sju-uuuka människor. fantastiskt.

imorgon får amelie äntligen (!!) träffa sina friends girafferna, kängrus och apor på taronga zoo. som hon har tjatat om detta sen vi kom hit.

10.12.11

amelie snarkar i vår ytterst obekväma säng, borde också sova snart. det är tydligen en tradition här i aussie, man ska klä ut sig till tomtar/alver/änglar osv. för att sen dra ut och dricka öl på ett antal ställen. vi hakade med en varsin tomteluva, haha! hamnade till slut på shore club (utan luva!) som vanligt där vi dansade loss, avslutade nu med en cup of noodles. g'night!

10.12.11

shiiiieeee, gårdagen var ett jävla spektakel. började fantastiskt med en flarra vin på vårt hostel, gick till wharf hotel för drinks med Ann, träffade på blonda peter pan, fortsatte natten på shore club för asgarv, dans, fler svenskar, nya bekanta och så vidare till stängning. drog på promenad/brottningsmatch på manly beach med jay och kamelia, VASKADE MIN LUR, kamelia försvann så jag fick leta i sanden, fixa preliminär sovplats men promenerade hem vid 5 am eller något. gick lite vilse men hamnade till slut rätt: manly guest house. bölade över min telefon då jag åter igen, efter sex månader, tappat över 200 nummer. IGEN. alltså come on, hur jävla kasst karmakonto har jag? däckade vid 5:30.

började dagen med telefon:letande vid 8:00, men insåg att alkoholen fortfarande satt där den skulle så jag gick upp för att sova vidare efter en kvart eller så. plus att stranden var plogad så min telefon är förmodligen manglad. ännu mer plus på karmakontot? sov till 1 pm, vi käkade en halv limpa rostbröd och pizza på tre timmar. pengarna rullar ut som de ska, det går kefft nu. SKÅL!

cheers ---


10.12.10

OK, nu har jag absolut shopping:förbud, annars lär jag åka hem till sverige snart. åkte in till sydney idag - vi gick inte vilse denna gång... - och hittade ett fantastiskt shoppingcenter som var en blandning mellan lyxen på birger jarlsgatan & NK i sthlm men med en smula martina:budget också. hittade träningsshorts som förhoppningsvis blir använda, en bas tee och jeansshorts. känns gött, men får leva på lite mer noodles in a cup och mindre redig mat de närmsta veckorna. acceptabelt.

ikväll dricker vi vin igen.

some of the pics from our not-so-planned touristwalk through sydney

[sydney's alla gator, skyskrapor, hyde park, botanic garden, the opera house, through a ghetto (?) etc.etc. fler bilder på facebook]

10.12.09

- spenderade pengar på tröstshopping; det blev ett oakley:linne, ring samt hårprodukter. tröstshopping är härmed inte längre underskattat!
- ignorerar hemlängtan som kommer krypande, men efter ett långt complain:mail till mamsen så känns det bättre.
- hallå, jag är i australien, SLUTA KLAGA MÅRTENSSON!

10.12.09

taronga zoo får bli på måndag istället, vet inte vad dagen här i manly har att erbjuda, vädret är sisådär. saknar lindafa alldeles för mycket & vill mest hem för tillfället. måste träffa min rika man snart så jag kan skicka ett jetplan för att hämta henne i sweden.

10.12.08

har börjat leta boende i surfers istället, har hittat någonting som ser lovande ut både ekonomiskt och ytligt sett, haha. så ska fixa flyg snarast! imorgon får amelie äntligen träffa sina jämlika på toranga zoo. nu: how i met your mother, aussie:candy och sömn.

10.12.08

nu har amelie & jag sovit/ätit/levt tillsammans i en vecka. det börjar seriöst gå mer och mer utför, kom på mig själv häromdagen att erbjuda henne axelmassage samt göra middagen bara för att hon skulle prata mer med mig eller endast se lite gladare ut. det tillhör inte det normala. world war three is just around the corner & det tar nog inte lång tid innan vi båda skriker på varandra.

drinks ikväll, det ska nog lätta stämningen lite.

10.12.07

fick äntligen en skype:date med fasan & sarre imorse, det var soft. efter det blev det ett par timmar på stranden innan lunch och off to sydney city. var fett taggad på att spendera para & hitta någonting nytt att ha på sig då jag insett att min packning är... tråkig. men ack så fel jag kunde ha, det blev en lång jävla promenad runt halva sydney på 2,5 timmar istället. vi gick förbi banker, suity:people, skyskrapor, prada, genom hyde park, förbi ett ghetto, the botanic garden och till sist hittade amelie tillbaka till operan/wharf:en där vi börjat. fan-fuckin'-tastic. erkänner att jag var totalt vilse hela tiden medan amelie visade vägen som på något underligt vis var korrekt.

blev sallad & kaffe till middag, annars har vi inte gjort någonting alls då båda är dead meat bokstavligt talat. ingen perfekt dag, men vi har alltid morgondagen!

next up: sydney

[weheartit]
Deadmau5 – Sofi Needs A Ladder

10.12.06

sitter nere i köket, uppe på rummet har vi fett keff wifi:connection och jag har mest blivit förbannad men nu så... nu-uuu så! läser bloggar medan amelie är ute och springer, känns ju finemang.

började dagen 12:30, åt brunch på ivanhoe, handlade mat på coles och insåg att vi oftast äter middag runt 20 spänn. mer pengar till roligare ting, typ festa, så min plan om rehab sjunker lika fort som titanic. sorry mum 'nd dad. gick till stranden vid 5 pm, fick ingen färg men det var gött att chilla där, läsa sin bok och titta på surfers. när det är 30 grader & sol så saknar man fan inte sverige.

10.12.05

söndagar är lika med utgång för australien, så vi följer regeln. blev några öl på shore club, träffade softa peeps och dansade loss. stället växer i mina ögon för varje tillfälle då man går förbi kön, hittar överdrivet nice:a killar och man får öl billigt. FINT! dags för sömn, imorgon äter vi frukost ute, ä-ääääntligen riktig mat!

10.12.05

haha, i've got heaps to tell you guys. vi började kvällen igår med drinkar på manly wharf hotel med ann - en svensk tjej som jobbar som aupair i sydney. sen blev det shore club som är ett tre våningars ställe med hög musik & i stora drag bara fylld med killar. fantastiskt. mojitos, pure blonde, tequila:shots uppenbarade sig under tiden vi var där. dansade loss, träffade min drömman, amelie hittade en brasse och så vidare. nu har jag och kamelia samtalsämnen i en vecka framöver.

sov ut för första gången sen jag kom hit, ska absolut ner och köpa en iskall cola in a sec, senare idag blir det mat på shore club. här i aussie går tydligen alla locals ut på söndagar för att slippa alla backpackers så-ååå igår bestämde vi att det blir utgång ikväll igen? vi får se vad som sker helt enkelt, haha. up next: COLA

when you miss someone too much, you do what you can of the situation


straight outta manly/australia

1/2: bleka tjejer 3: the corso 4/5: vi dricker äckligt pulverkaffe i köket 6: our room @ the hostel

at the moment through spotify


10.12.04

e-eeeeep! gårdagen var inte lika spektakulär som vanligt, men oerhört trevlig må jag erkänna, ölen satt jävligt fint som den vardagsalkoholist jag numera blivit antar jag. (nej, mama/papa, hör ironin) insåg dock att alla aussies går ut vid typ... 7-8 så när vi var på gång runt nio var det fett fullt. gick till manly wharf hotel där det blev ett antal öl, träffade lite aussies varav en såg ut som en kort, blond peter pan. men det var soft så att säga, blev tidig hemgång redan vid ett. all in ikväll?

har skype:at med både mårtenssons och elina imorse, vaknade 8:00 am som vanligt. har regnat hela morgonen här så dagens planer blir lite rubbade, återstår att se vad vi gör. men e hungrig så ska ner, hämta sked och äta frukost.

10.12.03

nu ska jag & kamelia ut på äventyr här i manly, förhoppningsvis förtära en och en annan öl samt hitta friends. taggar till med hederliga riverside motherfuckerrrr. så svenskt det kan bli egentligen. tju!

10.12.03

goodmornin' everyone. hade precis skype:date med mamsen, men i med att vårat internet suger balls så gick det sådär. jetlagen visade sin fina sida igår, tog en powernap 19:00, men vaknade 22:00 och drog på oss pyjamas för att sova fram till 08:00 idag. trevligheter! nu är vi åtminstone utvilade.

ska förmodligen ut på en liten powerwalk senare & lägga oss vid stranden en stund för att spana på alla dessa heta surfare... alltså jag skojar inte, vi är i paradiset. vädret är gött idag med solsken, lite blåst men varmt som vanligt, runt 20-25 i alla fall. nu: frukostttt

kings of leon @ peace and love, freakin' ama-aaaazing or what?

[weheartit]
Kings Of Leon – The End

10.12.02

det här med jetlag:en e ganska intressant då klockan är 09:30 på morgonen här & sen kväll hos er. kamelia och jag har lyckats time:a det lite fel då jag lägger mig tidigt/vaknar fett med tidigt och hon lägger sig sent/sover länge. men ska nog få till det där också. känner mig väldigt sofistikerad när jag sitter vid fönstret, läser min bok och dricker en massa vatten. saknar kaffekokaren där hemma.

dagen bjuder på powerwalk vid stranden, efter det ska jag tvätta håret & äntligen få fixa det, kalla mig fett ytlig men vi skaffade en adapter igår så har inte haft tillgång till plattång eller dylikt. svar ja, jag är född med detta behov & ni får garva hur mycket ni vill. ska försöka fixa lite bilder från andra sidan jordklotet också, intressant? la-aater

10.12.01

efter en cirkus 30 timmars lång resa med flyg till london, singapore och till sist sydney kom vi fram igår kväll á la aussie:tid. bor på ett allright hostel - dock fett dött hela tiden? vart e alla? - har fixat wireless internet och har lagom jetlag.

dagen har än så länge spenderats soft: vi strosade runt på manlys gator, gick till manly:aquarium där vi såg hajar och dylikt äckligt som äkta turister. det har regnat/varit kvavt så vi blev lite pissed off över det men hoppas på bättring. nu: middag aka noodles in a cup.

RSS 2.0